Reseptit yhteistyössä Suomen Keittiömestarit ry:n kanssa

Vuohenjuustolla, tomaatilla ja kevätsipulilla maustettu valkuaismunakasrulla (8 kpl)

Resepti 2

 

1  dl                  DAVA Foods valkuaismassaa
1 prk (150g)      Chavroux- tuorejuustoa
1 kpl                  tomaattia
½ kpl                 kevätsipulia

suolaa ja pippuria myllystä, voita paistamiseen

  1. Vatkaa valkuaismassa kuohkeaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Laita voi teflonpannuun, kuumenna ja kaada valkuaismassa ohueksi letuksi paistinpannulle. Pienennä lämpö puoliteholle ja kypsennä vain toiselta puolelta. Laita munakas jäähtymään jääkaappiin.
  2. Pilko kevätsipuli ohueksi ja tomaatinliha pieneksi kuutioksi. Sekoita tuorejuusto, kevätsipuli ja tomaatti, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä täyte kauttaaltaan munakasletun päälle ja rullaa kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi.
  4. Anna vetäytyä jääkaapissa 1 h.
  5. Leikkaa rulla pieniin paloihin ja koristele haluamallasi tavalla.
 

Aasialainen valkuaismunakasrulla (8 kpl)

Resepti 1

 

1  dl                   DAVA Foods valkuaismassaa
100 g                 porkkanaa
50 g                   sokerihernettä
50 g                   cashew- pähkinää
10 g                   inkivääriä
10 g                   valkosipulia

vähän punaista chiliä ja tuoretta korianteria

suolaa, pippuria ja sokeria

0,5 dl                 teriyaki- kastiketta, kookosöljyä paistamiseen

 

  1. Vatkaa valkuaismassa kuohkeaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Laita kookosöljy teflonpannuun, kuumenna ja kaada valkuaismassa ohueksi letuksi paistinpannulle. Pienennä lämpö puoliteholle ja kypsennä vain toiselta puolelta. Laita munakas jäähtymään jääkaappiin.
  2. Leikkaa porkkana ja sokeriherne julienneksi. Pilko pähkinä, inkivääri, valkosipuli, chili ja korianteri pieneksi. Kuulota kaikki edelliset kookosöljyssä, mausta suolalla ja sokerilla. Sekoita kasvikset teriyaki- kastikkeen kanssa. 
  3. Levitä täyte kauttaaltaan munakasletun päälle ja rullaa kääretortun tapaan tiukaksi rullaksi.
  4. Anna vetäytyä jääkaapissa 1 h.
  5. Leikkaa rulla pieniin paloihin ja koristele haluamallasi tavalla.